SEPETANG BERSAMA ADUN MAHARANI DI PT UNAS MUAR


Petang; Ahad 29 Mac 2009: Dengan diiringi oleh Sdr Mohd Rozi Mohd Noor (Pengerusi Lajnah Kebajikan & Kemasyarakatan PAS Kawasan Muar/DUN Maharani) dan ahli jawatankuasa PAS Cawangan Pt Unas Muar,YB Dr Mohamad Taslim (ADUN Maharani) meluangkan masa menziarahi 3 orang penduduk Pt Unas Darat Muar yang memerlukan rawatan lanjut kerana beberapa masaalah kesihatan.
Lawatan ini adalah salah satu program mesra rakyat dan membantu mereka yang memerlukan bantuan mengikut kemampuan kami yang terhad.Kehadiran kami disambut mesra oleh keluarga yang dilawati.Sedikit cenderahati
barangan HPA juga kami sampaikan sebagai tanda simpati dan ingatan tulus ikhlas.
Dalam perjalanan kami sempat mengunjungi
Encik Surip yang mengusahakan tanaman buah markisa (passion fruit) sejak 2 tahun lalu dengan usaha sendiri.Beliau juga menanam sayur-sayuran di kawasan rumahnya.Inilah contoh kegigihan penduduk kampung yang sudah lama mengamalkan program bumi hijaunya tanpa bantuan daripada mana-mana pihak.Syabas En Surip!Kata pepatah orang menanam kita merasa.Kami pulang membawa buah markisa dan sayur-sayuran.Terima kasih En Surip,moga hasil tanaman berganda.
Sebelum pulang kami sempat solat maghrib berjamaah di
surau Parit Unas Darat.InsyaAllah kami akan kembali menabur bakti.


Sdr Rozi begitu berminat dengan tanaman
buah markisa di ladang En. SuripEn. Surip menanam pokok markisa,Dr Mohammad menuai!Dr Mohammad sedang memeriksa seorang penduduk
yang baru keluar hospitalSdr Rozi menghadiahkan barangan HPA dengan
diperhatikan oleh YB Dr Mohammad.Didoakan cepat
sembuh Wak.Tekanan darah Tuan bagus.InsyaAllah cepat sihat .


Tebal Sumbangan ikhlas daripada Lajnah Kebajikan PAS MuarSumbangan Ustaz kepada Islam hanya Allah yang
akan membalasnya.Kami doakan Ustaz cepat sembuh
untuk terus berbakti untuk Islam dan masyarakat.

Doa menziarahi pesakit (Hadith riwayat Bukhari dan Muslim) maksudnya:
"Ya Allah,Tuhan manusia,lenyapkan kepayahan daripadanya,sembuhkanlah dia,kerana Engkaulah yang menyembuhkan,tiada sembuhan lain melainkan sembuhanMu,suatu sembuhan yang tiada meninggalkan penyakit".

0