GERHANA BULAN SEPARA 26 JUN 2010 - GAMBAR AMATEUR PHOTOGRAPHER


GERHANA BULAN SEPARA BERLAKU PADA HARI SABTU 26 JUN 2010.Inilah di antara tanda-tanda kebesaran Allah.Perhatikan ayat-ayat Allah ini:

Surah Yaasiin:38-40
Dan (sebahagian dari dalil yang tersebut ialah) matahari;ia kelihatan beredar ke tempat yang ditetapkan baginya;itu adalah takdir Tuhan yang Maha kuasa, lagi Maha Mengetahui;
Dan bulan pula Kamitakdirkan dia beredar melalui beberapa peringkat,sehingga di akhir peredarannya kelihatan kembalinyapula ke peringkat awalnya - (berbentuk melengkung) seperti tandan yang kering.
engan ketentuan yang demikian), matahari tidak mudah baginya mengejar bulan, dan malam pula tidak dapat mendahului siang;keana tiap-tiap satunya beredar terapung-apung di tempat edarannya masing-masing.

SURAH IBRAHIM: 33
Dan Ia juga yang menjadikan matahai dan bulan sentiasa beredar, untuk kepentingan kemudahan kamu dan yang  menjadikan malam dan siang bagi faedah hidup kamu.

Mohammad Azhar, anakanda YB Dr Mohammad Taslim sempat merakamkan peristiwa gerhana bulan separa pada malam hari Sabtu 26 Jun yang lalu di halaman rumah beliau di Taman Bunga Raya Muar.Inilah hasil gambar dari seorang amateur photographer... 
 


Gambar-gambar di atas di rakam pada sekitar jam 8.30 malam.
SubhanAllah...........


0