SAMBUTAN TAHUN BARU CINA 2011 PARLIMEN BAKRI
SAMBUTAN TAHUN BARU CINA 2011 ANJURAN BAKTI BAKRI 


Bakti Bakri yang di terajui oleh YBhg Dato' Chua Jui Meng telah mengadakan majlis sambutan Deepavali dan Tahu Baru Cina serentak di Muar Traders Hotel pada Sabtu 12 Februari 2011. Majlis yang sungguh meriah ini di serikan dengan persembahan Tarian Singa, Tarian Zapin dan Tarian India. Seramai 320 orang penduduk Muar dan Bakri dijemput bersama menerima ang pow dan sumbangan beras dan barangan dapur.


YB Dr Mohammd Taslim , ADUN Maharani, dan YB Dr Sheikh Ibrahim Salleh, ADUN Sg Abong turut hadir meraikan majlis tersebut.


Ucapan Perasmian Dato' Chua Jui Meng di Muar Traders Hotel.


;;
 Dato' Chua Jui Meng di kerumuni wartawan

 
 Para tetemu penerima bantuan di Muar Traders Hotel.


RUMAH TERBUKA  DAP PARLIMEN BAKRI
Pada hari Ahad 13 Februari 2011 pula YB Er Teck Hwa mengadakan majlis Rumah Terbuka DAP Parlimen Bakri bersama-sama ADUN Pakatan Rakyat, YB Dr Mohammad Taslim (Maharani), YB Dr Sheikh Ibrahim Salleh (Sg Abong)  dan YB Gwee Tong Hiang (Bentayan). Majlis diadakan di Taman Bakri Jaya, Bakri mulai  jam 1.00 petang.
Majlis jamuan ini dihadiri oleh segenap lapisan masyarakat berbagai bangsa. Kanak-kanak yang hadir mendapat angpow daripada YB Er. 

Di antara tetamu yang turut hadir ialah  Sdr Ahmad Ton, Sdr Tan (SU DAP Johor), Ustaz Abu Bakar Lajat (YDP PAS Muar), Sdr Yatin Sarpan (Ketua Cabang Keadilan Muar).


 Ucapan Perasmian oleh YB Er selaku tuan rumah.YB Dr Sheikh Ibrahim turut berucap.

 
Giliran YB Dr Mohammad berucap.

YB Gwee memberi amanat.

Ucapan Ketua PKR Cabang Bakri.

 Tetamu memenuhi meja yang diusediakan, Wakil PAS Muar.
Dari Kiri: Sdr A Bakar Ismail (PengarahMTD Maharani), YB Dr Mohammad,
Sdr vA Razak Sulaiman (SU ADUN) dan Sdr Malik Md Diah (Naib YDP PAS Muar)YB  Dr Sheikh Ibrahim, YB Gwee, Sdr Ahmad Ton, Sdr Tan. 

 Ucapan Tahun Baru Cina daripada YB dan Kepimpinan Pakatan Rakyat.


0